Horsevib for konkurranse-hester

Med regelmessig bruk av Horsevib etter hardt arbeid og ved trening, kan overanstrengelse og belastningsskader unngås.

 

Horsevib reddet karrieren

 

Etter en alvorlig skade i benet, fikk traveren French Pride beskjed om at han aldri kunne gå løp igjen – men etter behandling med Horsevib er traveren nå tilbake på banen.

Varmblodstraveren French Pride pådro seg en alvorlig gaffelbåndskade før et løp for to år siden. Gaffelbåndet er en sene som får hard påkjenning blant travhester, og for snart to år siden pådro French Pride seg en alvorlig skade nettopp i denne senen.

– Jeg fikk beskjed om at det ville være dumt å bruke tid på å behandle det, fordi han mest sannsynlig aldri ville kunne gå løp igjen, sier eier Trude Kleveland.

Men for Trude var det aldri noe tema å gi han opp.

– Han er mer enn bare en travhest for meg, påpeker hun.

Behandling med lydbølger

Trude har hatt samme skade på én av sine andre hester, og hadde da kommet over Horsevib. Dette er et behandlingsdekken med innebygde høyttalere, som sender lavfrekvent lyd inn i hestens kropp. Hun forteller at de har hatt veldig god erfaring med denne behandlingsformen på andre typer skader også.

– Jeg har hatt hester som har vært akutt halt, som plutselig ikke er det noen timer senere. Jeg har også sett hevelser gå ned på bare noen dager og hovbyller åpne seg, så vi bestemte oss for å teste det på French Pride også, forklarer Trude.

De første tre månedene stod varmblodstraveren med dekkenet én time hver dag.

– Det var en tålmodighetsprøve for både meg og hesten, men jeg tror Horsevib har vært helt avgjørende for hans bedring.

Tilbake på Leangen

Traveren har gått flere løp siden skaden grodde, og har ikke vært plaget med benet i etterkant. Trude gir Horsevib mye av æren.

– Det vi ser på bildene av foten nå, er at det har grodd sammen igjen med de lange og elastiske fibrene. Det skal egentlig ikke være mulig med en så stor skade som han hadde. Hadde det grodd sammen som det pleier, med mye arrvev, hadde han ikke tålt å gå de løpene han går nå. Det er for stor belastning, forklarer hun. – Så selv om han nå er frisk, står han fremdeles med dekkenet. Vi tar ingen sjanser.

 

Skrevet av Marthe-Lise Lein