Lågfrekvens ljudvågor – för hästens välmående

Rehabilitering

Konceptet med Vibroakustisk massage är ett system där lågfrekventa ljudvågor används för att stöda och stimulera kroppens egna functioner.

Detta görs med hjälp av en Horsevib-tecken, en mini-tecken eller till och med en Multivib-kudde som även används för personer med vibrationshögtalare placerade på strategiska platser. En förstärkare med inbyggda ljudprogram/ljudfiler, eller filer nedladdade via en app, överför ljudet till kroppen. Detta sker via en Multivib madrass eller kudde..

Ljudprogrammen är alla baserade på Olav Skilles originalljudfiler. Dessa har utvecklats efter försök och erfarenheter under nästan 50 år. Programmen innehåller inte musik, utan rena lågfrekventa ljudvågor (bas). Ljudet varierar i styrka i vågor (sinusformade vågor).

Denna metod kallas VibroAcoustic Therapy (VAT), och fungerar bland annat genom att förbättra blodcirkulationen och lösa muskelkramper och spasmer (både på frivilliga och icke-frivilliga muskler). Moms har visat sig kunna lindra olika vardagsbesvär som t.ex ont i nacken, stela axlar, mensvärk, klimakteriets problem, matsmältningsproblem, lungproblem och ryggsmärtor.

Vibrationen som de lågfrekventa ljudvågorna skapar sprider sig i hela kroppen. Alla celler masseras och kroppen kan uppleva något som liknar tillståndet från moderns mage där fostret ligger i vatten. Ljudvågor som sprider sig i vattnet stimulerar och masserar hela kroppen.

Malin Skarin

“Legg inn om Nerons beinbrot her”